Nieuws

In het seizoen 2024 en 2025 gaan we weer beginnen met een beginnerscursus.

Heeft U al besloten om te gaan starten schrijf dan een mailtje naar onze vereniging met daarin:

Achternaam en voorletters

Roepnaam

Adres, postcode en Plaatsnaam

Het liefst een mobiel telefoonnummer

E-mail adres

Geboortedatum

We hopen U te mogen verwelkomen bij onze nieuwe cursus.

Hoe ga je om met hitte

TIP 1: BLIJF UIT DE ZON

Om je maximaal te beschermen tegen een hittegolf is het op de eerste plaats verstandig om uit de zon te blijven en zoveel mogelijk verkoeling te zoeken op schaduwrijke plaatsen. UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor het verbranden van de huid. Hoe lang je in de zon kunt blijven zonder te verbranden is per persoon verschillend.

Wel is het belangrijk om je in te smeren, ook als je een dun T-shirt draagt. Wist je dat je ook onder een parasol kunt verbranden? Een gemiddelde parasol houdt namelijk slechts 40 tot 50 procent van de UV-stralen tegen!

TIP 2: HYDRATEREN

Vergeet niet om voldoende water te drinken. Zeker wanneer het heel warm is, moet je meer drinken dan normaal. Door twee liter water per dag te drinken kun je uitdroging voorkomen. Dit hoeft niet alleen water te zijn, je kunt het vocht ook halen uit bijvoorbeeld watermeloen, waterijs of aanmaaklimonade.

Dorst is het eerste teken dat je uitgedroogd raakt, dus voorkom dit door een waterflesje overal mee naartoe te nemen. Vermijd koffie en alcohol, want dit kan juist het uitdrogen bevorderen.

TIP 3: TEILTJE MET WATER

Wordt de hitte je te veel? Vul een teiltje met koud water en eventueel wat ijsklontjes en laat je voeten er in weken. Door je voeten gaan een aantal belangrijke aderen, die op deze manier worden afgekoeld, waardoor je lichaam ook koeler wordt. Maak het af door een koude, natte handdoek over je schouders te dragen. We weten zeker dat je je snel frisser zult voelen!

Te veel werk? Je kunt natuurlijk ook gewoon een verfrissende douche nemen.

TIP 4: GOEDE NACHTRUST

Wanneer we slapen wordt onze lichaamstemperatuur lager, waardoor het lastiger is om tijdens een warme nacht te slapen.  Om ’s nachts goed te kunnen slapen kun je er voor kiezen om helemaal zonder dekbed te slapen. Mocht je tijdens je nachtrust toch behoefte hebben aan beddengoed, kies dan voor een katoenen dekbedovertrek.

Eventueel kun je je lakens, kort voor het naar bed gaan, even in de vriezer leggen, zodat je aangenaam gekoeld aan je slaap begint.